Avslutning – 60 år med hembakat

 

Avslutning & hej då!

Under hösten 2019 firade Hembakningsrådet 60-årsjubileum. En ansenlig ålder på ett projekt för hembakning!  Sex decennier med mängder av bakinspiration och tjugo år  har vi specialhyllat Kanelbullen.

Men nu är det dags att avrunda och avsluta verksamheten.  Hemsidan kommer leva kvar några veckor (hela april 2020) och vi återkommer snart med info om vad som händer framåt med recept- och artikelarkivet mm. Men hör gärna av dig via mail eller telefon om du letar efter en artikel, vill låna en bild, köpa bakformar eller böcker, behöver recept osv.

Maila info@hembakningsradet.se eller ring 0708- 24 91 14. 

Kanske är ni en liten grupp som vill ha en bakkurs? När coronaviruset har bemästrats och livet återgår till det mera normala, vill vi gärna fortsätta med kurser i bröd-, bull och tårtbakning.

 

Hembakningsrådets 60-års tårta, september 2019

.       

Glädjande

Det glädjande är att vi är så många i vårt land som älskar att baka. Ett tydligt bevis just nu är väl att jästen vissa dagar tagit slut i många livsmedelsbutiker. Kanske är ett av skälen att bakning är ett härligt sätt att koppla av. Att i svåra virustider koppla bort det oroande och trista och koppla på det goda i livet. Vi behöver tänka positivt, låta kreativiteten styra och händerna skapa. Många har mera tid hemmavid och bröd behövs alltid. De goda dofterna kommer på köpet. Så fortsätt baka, det kommer alltid att vara ett av de mest tacksamma ”tidsfördriven” i köket!

Varmt tack

till alla er som läst våra utskick, tävlat i kanelbulledesign, skickat bak-berättelser långväga ifrån, kommit med lärorika frågor och tips om förbättringar.

Tack också till alla er som vi har besökt och som vi fått skriva och berätta om. Ni som delat med er av kunskaper och recept. Som bakat och stylat och poserat på bild – med ett stort leende!

Tack alla fotografer – ni kan förvandla en oansenlig brödlimpa till glimmande guld och en trött bullbagerska till tjusig fotomodell.

Och alla ni som är lärare och annan personal på skola, fritids och liknande platser – tack för att ni inspirerat, pushat, stöttat och hjälpt (kanske också tjatat?) era elever i olika åldrar, att skapa och tävla i deg och bakning. Fantastiskt!

Tack till alla som deltagit i våra bakkurser – så kul vi har haft!

Tack alla ni som provbakat våra recept så att de funkar.

Tack till museer, caféer, butiker, skolor, bibliotek mm där vi fått hylla hembakningen och firat Kanelbullens dag.

Tack till alla tidningar och övrig media som tagit hand om våra recept och bilder och förmedlat vidare till läsare, lyssnare och tittare.

Tack kära mottagare av titeln Årets Hembakare – ni är fina förebilder och bara bäst – alla kategorier!

Tack till alla engagerade personer i de livsmedelsföretag som startade projektet Hembakningsrådet 1959. Ni var visionärer som såg att ett råd behövdes – för att inspirera, bevara, förnya och sprida kunskap om vår fantastiska kulturskatt: hembakningen.

Tack till alla de företag som under åren stöttat och hjälpt till i vår verksamhet på många olika sätt!

Tack till Bisse Grenert och Kaeth Gardestedt – båda strålande projektledare för Hembakningsrådet, under lång tid.

Varmt tack till alla och envar, samtliga nämnda och till dem som vi missat nämna.

Auf wiederseen – vi ses hörs och igen!

Kaeth Gardestedt, Bisse Grenert, Birgit Nilsson Bergström – Hembakningsrådet firar 50 år 2009.

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − fyra =