Christina Gyllner vann Hela Sverige Bakar

christinagyllner_nChristina Gyllner – först att vinna Hela Sverige Bakar.

– Jag älskar att fota och baka och jag älskar att blanda USA med Sverige. Christina Gyllner, Täbytjejen som vann Hela Sverige Bakar 2012 , är passionerad hemmabakare sen barnsben. Finalomgångens vackra helvita bröllopstårta med lemon curd, coconut frosting och stora vita blomblad i sugarpaste, fick hon baka ytterligare en gång, direkt efter finalen. I dubbel sats dessutom, till ett väntande brudpar. Och sen följde 3 veckors intensivt arbete med att kreera 40 bakrecept för den egna kokboken. Det var förstapriset – att göra sin egen bakbok. – Jag stängde in mig hemma och bara jobbade med recepten. Till mina vänner sa jag att jag måste jobba över … jag fick ju inte avslöja hur det gått i tävlingen eftersom det inte skulle sändas i TV förrän flera månader senare. I augusti gick jag in i väggen…

Christina hämtade sig snabbt igen och är jätteglad och nöjd med resultatet: den egna kokboken Sockerchock, på Bonniers förlag.  Hon blandar hon friskt bland sina söta favoriter – svenskt möter amerikanskt. USA ligger nära hennes hjärta efter att ha bott på USAs västkust i flera omgångar. Vaniljbullar, cupcakes, tårtor och godis. – Bullen är helig för mig och kardemumma är jätteviktigt. Så där är jag nog väldigt svensk!

Egentligen var det en slump att Christina kom med i tävlingen. En kompis läste en ruta i Metro, ringde till Christina som satt på Arlanda, på väg till USA. – Jag kom med på slutet som reserv och jag älskade att göra TV! Egentligen är jag dansare, utbildad vid Balettakademin i Stockholm, men tack vare min mormor har jag alltid bakat. Många säger att jag är så duktig på att baka så… jag ville se vad jag gick för.

Och det gick ju hela vägen för Christina. Med envishet, kreativitet och inspiration har hon gått från mormors kök i Täby, via au pairjobb i USA till segern på Taxinge slott. Hela Sveriges bästa hembakerska.

Christina tycker bullen är helig – här är några av hennes viktigaste bulltips: Till degen behöver mjölken inte värmas och smöret ska inte smältas men kardemumman är jätteviktig.

Läs mera på Christina Gyllners hemsida: www.bakedwithstyle.com

Titta på Mitt Kök www.mittkok.se  och läs på recept.nu.

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =