Bakkurser

Hembakningsrådet erbjuder bakkurser för hemmabakare. Eller kanske för dig som har ett litet gårdscafé eller bed-and-breakfastställe. Vi älskar att göra bakkurser och att skräddarsy kursen så den passar precis för dina behov. Kanske vill du vara helt själv för att kunna fokusera på dina önskemål? Eller så är ni flera i en liten grupp, med samma behov och önskningar. Vi anpassar oss och hittar lösningen för dig. Vi samarbetar också med studieförbund och andra kursarrangörer i frfa södra Sverige.

Så här kan det se ut vid en tvådagarskurs med fokus på brödbak till litet gårdshotell: Grundkurs för matbröd och bullar i säsong. Hur förbereder man bakningen, så man slipper gå upp mitt i natten? Kalljäsning, surdeg, skållning, bästa bullarna (kanel- och saffran).

Kanske längtar du efter att få göra tårtor – gräddtårtor, moussetårtor, mandeltårtor eller att helt enkelt fokusera på dekoren att spritsa och greja. Eller så är det de klassiska småkakorna vi ska baka tillsammans.

Bilderna längst ner visar en kurs i Kisa för kockar inom skolor och äldreomsorg. Vi var i ett hemkunskapskök och bakade främst matbröd av olika slag under 4-5 timmar.

Kontakta Birgit N Bergström med dina frågor på tel 031 – 24 50 14 eller maila till info@hembakningsradet.se.

Föreläsningar

Hembakningsrådet ger föreläsningar om bröd, brödkultur och bakning. Ibland i samarbete med bagare. Ibland i samarrangemang med studieförbund eller andra kursarrangörer. Vi skräddarsyr föreläsningen efter önskemål om tema, tid och plats. Vi kombinerar föreläsningen med praktiska inslag och provsmakning av bröd. Vi gör också praktiska bakkurser för hemmaköket eller för mindre storkök.

Kontakta Birgit N Bergström tel 031- 24 50 14 eller maila info@hembakningsradet.se.

Exempel på rubriker:
Om livets enkelhet i det goda brödet
Brödets historia – från Tigris till Manhattan
Det svenska kaffebordet
En svensk brödkarta – om brödvanor från norr till söder