Rebecca med passion för chokladboll

-”Så glad jag blir att höra från dig! Och så roligt att du bakat mina chokladbollar. Då finns det ju redan en Chokladbollens Dag – det är inte 19:e januari men ändå, den ska firas!”

Så började det andra mailet som kom till Hembakningsrådet. Tack för det, Rebecca Stenvall från Ljungskile! För ditt riktigt läckra chokladbollsrecept och för din härliga berättelse om er chokladbollspassion! Och Chokladbollens dag… infaller den 11 maj.

Så här skrev Rebecca i sitt första mail:

”… Jag skulle önska att man kunde uppmärksamma ett av våra mest spridda och älskade bakverk – nämligen chokladbollen! Mig veterligen finns det ännu ej någon chokladbollens Dag. Eftersom detta är ett på alla sätt utmärkt bakverk bör det uppmärksammas med en egen dag! Chokladbollen är ju bland det vanligaste man bakar, det är också ofta det första barn lär sig baka, det krävs ingen ugn för att tillaga och består av relativt få, tämligen nyttiga och billiga ingredienser. Därför tycker jag att idag – den 19:e januari vore ett bra val av dag – eftersom många vill snåla in på både kalorierna och utgifterna men ändå unna sig någon liten vardagslyx passar ju januari bra. Därtill råkar det vara Henrik som har namnsdag idag. Eftersom min make heter Henrik och han är den främsta av chokladbollsfantaster, vore det fantastiskt om hans namnsdag och chokladbollens dag sammanföll!”

Fortsätter så här:

..”jag bakar väldigt mycket och har en väldigt massa recept på godsaker i allmänhet och chokladbollar i synnerhet! Men framförallt så har jag gjort en massa märkliga varianter, kusiner (eller åtminstone nära släktingar) till chokladbollen kan man kalla dem – kolabollar, valnötsbollar, vita chokladbollar och därtill en mängd varianter på vanliga chokladbollar.”

Och några av Rebeccas tips:

”Jag tar alltid minst 3 msk kakao per 100 gram smör (inte 2 som brukligt), sedan brukar jag ha i flingsalt i smeten. En sak man kan prova är att ha i malda kaffebönor + 2 msk vatten – istället för kallt kaffe.”

Och så här skriver Rebecca om sig själv:

”Kort om mig: Jag är en 28-årig dräkthistoriker som bor i Ljungskile tillsammans med min man, Henrik och våra fyra katter. På fritiden tycker jag (förutom att baka) om att läsa, skriva på mina aldrig färdigställda romaner, teckna, pyssla och inreda – samt att tillsammans med min man åka iväg på utflykt i någon av våra klassiska bilar – till ett slott eller någon naturskön ruin. Helt enkelt – jag tycker om allt som är vackert och gott här i livet. . . ”

 011        Rebeccas lyxiga chokladbollar  

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =