September-baka 2015

Hösten är högtid för hembakat 

 Härliga höstdagar lämpar sig utmärkt för sköna cykelturer, långa skogspromenader och mysiga fikapauser med hembakat.

Hösten är bakningens bästa tid. Augusti/september innebär skördetid och det passar särskilt bra att baka. Den 4 oktober firar vi kanelbullen, mångas absoluta favorit bland hembakat. Kanelbullen är inte bara god till fikat utan symboliserar också det goda i livet: omtänksamhet, omsorg och att dela med sig.

Läs här om: KANELBULLE – FRÅN VARDAGSBRÖD TILL TRENDIG TRADITION

Tävla i bulldesign

Varmt välkommen att tävla i vår årliga kanelbulledesigntävling! Reglerna är enkla – baka vanliga kanelbullar men hitta på en ny form för bullen. Kanske blir den vackrare om den är fyrkantig eller ser ut som en katt? Barn och vuxna tävlar i olika kategorier. Skicka in en bild på bullen och maila till info@hembakningsradet.se senast 30 september. Eftersom bilden är det enda som juryn har att bedöma – lägg gärna lite extra krut på fotograferingen.

Vinnarna presenteras den 4 oktober, Kanelbullens dag på Kulturen i Lund och på www.hembakningsradet.se.

1:a pristagarna vinner praktiska bakredskap från Pyrex, 2:a och 3:e vinner fiffiga redskap för roligare bakning från Gastromax. Samtliga pristagare får diplom samt värdecheckar på bakingredienser.

Läs mera om tävlingenr… 

Ny brödbok

alla-sorters-matbrod-fran-bondbrod-till-bagels[1]

 Alla sorters matbröd – från bondbröd till bagels, så heter en ny brödbok som lanseras på årets Bokmässa i Göteborg. Välkommen till Kockscenen den 24 september kl 10! Boken innehåller mängder av råd och tips, en vikttabell för de vanligaste ingredienserna samt 50 recept på allt från enklaste matmuffins till långjästa surdegsbröd och kavlade croissanter. Författare är Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådets projektledare, fotografen heter Malin Nuhma och förlaget är Semic. Boken kan inom kort beställas från Hembakningsrådet, på adlibris.se eller bokus.com samt köpas i vanliga bokhandeln eller via Jultidningsförsäljarna. Klicka här för ett smakprov ur boken:

Läs mera på www.hembakningsradet.se och www.kanelbullensdag.se.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + sju =