Om Hembakningsrådet

Historien om Hembakningsrådet

Hembakningsrådet har funnits enda sedan 1959 och har drivits av några entusiastiska hemmabagare, bland annat Birgit Nilsson Bergström som nu har lämnat över stafettpinnen till mig, Sofia Palm. Jag är en person som älskar att baka och komma på nya recept och har till min stora glädje möjligheten att göra det i mitt provkök på jobb.

Hembakningsrådet har alltid funnits för att inspirera människor att baka och det är vad jag vill fortsätta att göra! Genom läckra recept och praktiska råd finnas jag här för dig som antingen är en ovan eller van hemmabagare. Tro mig, när du väl har börjat baka kommer du aldrig att vilja sluta. Doften av nybakat är oslagbart och en bit hembakat är allra godast.

Historien bakom Kanelbullens Dag

Kanelbullens dag, som vi firar den 4 oktober varje år, instiftades faktiskt av självaste Hembakningsrådet 1999, samma dag som Hembakningsrådet firade sin fyrtioårsdag. Under dessa år har det varit mycket fest kring Kanelbullens dag med tävlingar och utnämnande men 2019 då Kanelbullens dag firade 20 år blev sista året för dessa tävlingar.

Vi glömmer dock inte alla våran älskade Kanelbullens dag som ju är en hyllning till vår mest älskade bulle och till alla dem som bakar den. Saknar ni Kanelbullens dags hemsida? Den har blivit flyttad och finns numera i en mindre version med recept som huvudfokus. Välkommen till www.dansukker.se/kanelbullensdag

Du är alltid välkommen att mejla dina frågor om recept och bakningstips. Välkommen till www.hembakningsradet.se

Hälsningar,

Sofia Palm