Alla Sinnens Kanelbulle 15 års-utställning

Kanelbullens dag 15 år 2014

15 år av firande – det ni! Att vi firat dagen så många gånger möter olika reaktioner. Många tycker att det känns som mycket mer än så. För andra känns 1999 som bara bortom hörnet. I år firade vi med en utställning om hur alla sinnen är med när vi tänker, ser och smakar en bulle.

Utställningen visades under en solig dag i september på galleri So Stockholm i Kungsträdgården. Särskilt härligt var det med alla barnfamiljer som stannade, studerade och bakade bullar. Och som njöt av fika. Vi hade en hel del utländska gäster från bl a Tyskland, Italien och USA.  Den unga svenska mamman som passade på att baka tillsammans med sina två barn kunde stolt visa sin italienska svärmor hur ”riktiga svenska kanelbullar” ska bakas. Och svärmor följde intresserat varje moment och gillade vad hon såg!

Fika är vida känt och uppskattat över hela världen. – Men fikar ni verkligen varje dag…? frågade paret från Italien. Självklart, svarade vi och bjöd på Fairtrade-kaffe med ekobulle.

 

Vad betyder kanelbullen för dig?

Vi frågar Diana Dosen Grunning, receptutvecklare på Dansukker – som var med och tog fram vår utställning:

Kanelbullar ger mig en känsla av barndom och trygghet.  Doften av hembakade kanelbullar och värmen när man ”stiger in i köket” är något särskilt. Mmmm älskar kanelbullar.

Du brukar ju baka tillsammans med dina barn, har du några bra tips och tricks? – Ja, säger Diana med ett hjärtligt skratt, ha roligt!

 

Se alla bilder från utställningen här!

 

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =