Årets Hembakare får sitt pris – Elliotbakar 2019

Nu har Elliot äntligen fått sitt pris, Årets Hembakare 2019.

Hembakningsrådets utnämning av Elliotbakar gav eko bland våra läsare och följare. ”Vilken värdig vinnare – grattis Elliot”. Elliot bor i Katrineholm tillsammans med pappa Oscar, mamma Hanna och lillebror Oliver. Varje måndag vid halv fyratiden, lägger de upp en ny film på Instagram. Elliot sitter uppflugen på arbetsbänken i köket och vispar och rör i full fart. Guidad av pappa Oscar som filmar, coachar, lägger på musik, texter och klurigheter. De är ett tight radarpar som med humor och busstreck lockar oss tittare till gapskratt. Samtidigt som de också inspirerar till att baka! Motiveringen till utnämningen är: Med förtrollande spjuveraktighet och ohämmad påhittighet sprider Elliot en bakglädje utöver det vanliga. Tillsammans med sin humoristiskt tålmodiga coach pappa Oscar, bevisar de båda att annorlunda är BRA.

Om du inte redan har sett veckofilmerna – gå genast in och titta! De har nittioniotusen följare och skaran ökar för varje vecka. Kolla här…

Elliot föddes med Crouzon syndrom, en skelettmissbildning i ansikte och huvud som bl. a påverkar utseendet eftersom delar av ansiktet inte växer som det ska. Så här säger Elliots föräldrar Oscar och Hanna: – Nu når vi så enormt stor publik så jag ser kontot som en plattform att visa att annorlunda är bra och att alla ska få ta plats oberoende av hur vi ser ut eller liknande. Och av alla meddelande att döma så gör vi nytta där ute.

Vi planerade att hylla Elliot & Oscar vid Hembakningsrådets & Kanelbullens dags födelsedagskalas i Malmö i september. Men tyvärr, för Elliot kom en operation i vägen, med en sjukhusvistelse på Akademiska sjukhuset. Så vi fick nöja oss med att gratulera via videosamtal och sköt fram presentöverlämnandet tills Elliot kryat på sig ordentligt.

Och nu så… fotograf Øyvind Lund och jag har hälsat på hemma hos familjen. Vi överräckte det fina diplomet – en akvarell av konstnär Carina Sundemo, målat speciellt till Elliot och pappa Oscar. De fick också praktiska bakredskap, hjälpmedel och böcker (från Pyrex, Bagaren och Kocken, Kronjäst, Dansukker, Siluett, Svensk Husman, Isaberg Förlag) och en stor, ocean blue Ankarsrum Assistent. Så nu blir det plätt-lätt att baka bullar. För Elliot är redan ”otroligt bra på att baka”, som han säger med bredaste leendet.

Här kan du läsa en intervju med pappa Oscar…

Häng med här och titta in hemma hos Elliot, Oliver, Oscar & Hanna. Bilderna är tagna av fotograf Øyvind Lund.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =