Elliot bakar – Årets hembakare 2019

Hembakningsrådet har utsett radarparet Elliot Maxstad & pappa Oscar Tannlund, Katrineholm, till Jubileumsårets Hembakare 2019.

De finns på Instagram som @elliotbakar, där de bakar och busar och lägger upp en film per vecka sedan snart två år. Make till bakglädje har vi knappast sett förut!

Motiveringen:

Med förtrollande spjuveraktighet och ohämmad påhittighet sprider Elliot en bakglädje utöver det vanliga. Tillsammans med sin humoristiskt tålmodiga coach, pappa Oscar, bevisar de båda att annorlunda är BRA.

Utmärkelsen delades ut i Malmö den 24 september vid ett firande av Hembakningsrådets 60-årsdag och Kanelbullens dags 20-årsdag. Oscar och Elliot befann sig på Akademiska sjukhuset och fick ta emot utmärkelsen via videosamtal.

     

Radarparet Oscar & Elliot är nr 12 i raden av Årets Hembakare i Hembakningsrådets historia.

Förutom ett diplom (en akvarell av Göteborgskonstnären Carina Sundemo) fick de en Assistent från Ankarsrum och en rad praktiska köksredskap och böcker för kommande bakäventyr på hemmaplan.

Under sin pappaledighet 2017 började Oscar Tannlund baka tillsammans med sin son Elliot. De bakade, busade och filmade för att visa för mamma Hanna när hon kom hem. Hon älskade filmen såklart, så den fick hamna på Instagram. – Responsen var otrolig från första stund så jag körde vidare. Sen har det bara löpt på, berättar Oscar.

En busig bakfilm per vecka, i snart två år. Mer än nittio tusen följare på Instagram. Men Oscar och Hanna har också ett viktigare mål med filmerna. – Nu når vi så enormt stor publik så jag ser kontot som en plattform att visa att annorlunda är bra och att alla ska få ta plats oberoende av hur vi ser ut eller liknande. Och av alla meddelande att döma så gör vi nytta där ute.

Elliot föddes med Crouzon syndrom, en skelettmissbildning i ansikte och huvud, som bl. a påverkar utseendet eftersom delar av ansiktet inte växer som det ska. Elliot har nu en lillebror Oliver, som ibland också syns bland bunkar och vispar när Elliot bakar.

Det här är Jubileumsårets Hembakare 2019

Radarparet Elliot Maxstad & pappa Oscar Tannlund

Bor: Katrineholm

Familj: Elliot 3, Oliver 1, Hanna 33, Oscar 34

Instagram: @elliotbakar

Oscar kopplar av med: en springrunda

Oscar önskar framöver: att Elliot får må så bra han kan i sitt syndrom och slipper fler operationer på ett tag och att folk fortsätter uppskatta Elliot och hans busiga bakande.

En längre intervju med Oscar Tannlund finns bland artiklar på www.hembakningsradet.se. Där kommer också att finnas bilder. För mera info kontakta Birgit Nilsson Bergström, projektledare, 0708- 24 91 14, info@hembakningsradet.se

 

       

Print Friendly, PDF & Email
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − åtta =