Makroner – trend eller bara en fluga?

Vi frågade Ingela Stenson, omvärldsanalytiker på United Minds, om vad hon tror är orsaken till makronhypen just nu? – Den har många av tidens tecken i sig: små som i småkakstrenden, söta som i att vi vill gärna ha sött men inte så mycket. Det viktigaste är att de är så varierande, var och en kan välja sin smak. Och att de blir värsta conversation pieces. Det finns mycket att prata om runt smaksättningar, fyllningar etc.

Vad har en makron som inte andra mandelkakor, t ex mandelbiskvier, har? – Den är ny och roligare och färggrannare och läckrare.

Från surdegsbröd till färgglada makroner – är det ytterligheterna vi söker? – Ja, vi söker det som är speciellt och som har impafaktor i sig. Det är coolt att baka sitt eget surdegsbröd, det är generöst att ge bort ett bröd du bakat själv – det visar att du ger av din tid och att du har specialiserat dig.

Hur mycket av påverkan kommer från filmen om Marie Antoinette eller är det kanske vårt resande…? – Både och, det är bra när det kommer från fler håll.

Hur ser det ut i övriga västvärlden? – Vet inte riktigt men hypen kring makroner gör att de sprids överallt. Och att de nu börjas säljas på McDonalds och andra ställen borgar ju för att det sprider sig.

Hur långvarig kan denna trend bli? – Jag tror den blir ganska lång och jag tror att makronerna blir kvar, de blir standard och försvinner inte. Precis som chokladbiskvierna en gång kom och stannade. Och som caffe latte som blev en jättestark trend och nu är standard. Vi kommer att fortsätta dricka latte och vi kommer att äta makroner till.

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 13 =