Matcha kaffe med kakor

Matcha kaffe med kakor
Med dagens rika utbud av kaffe med olika smaker och ursprung kan man matcha bakverk och kaffe med mera raffinemang. Chokladstinna kakor som har kraftig smak kräver ett fylligt, kraftfullt kaffe. Milda, bäriga kakor lyfts fram bättre serverade med ett sötsyrligt kaffe.
Vi har frågat Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs, hur vi ska välja kaffe till våra senaste kakrecept inför sommarens kaffekalas.
– För att hitta de rätta smakkombinationerna rekommenderar jag kaffe från olika länder, säger Anna Nordström. Att botanisera bland kaffe från olika länder är enkelt om du har en kvarn och använder hela bönor.
Colombia
Till ett bärigt och gräddigt bakverk passar kaffet från Colombia fint. Fylligheten och den lite feta munkänslan i Colombiakaffet passar utmärkt till gräddiga bakverk.
Recept: Bärtarteletter, Skålar med bär och Havreflarntårta med bär.
Brasilien
Till milda och nötiga kaksmaker finns kaffet från Brasilien som låter nötsmaken komma fram. Recept: Knäckiga flarn och Toscakaka med muscovadonötter.
Etiopien
När ett bakverk innehåller mycket frukt gör sig ett kaffe med citrustoner väldigt bra, som kaffet från Etiopien.
Recept: Plommonflan
Kenya
Till kakor med kraftiga smaker från ex choklad eller kryddor rekommenderar jag Kenya som ursprungsland. Välj gärna ett mörkrostat kaffe.
Recept: Chokladrulltårta med mockagrädde.

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 8 =