Tävla i bulldesign 2015

Dags igen – att putsa upp de kreativa knölarna och komma på en ny idé för hur en kanelbulle kan se ut! Nu söker vi 2015-års bulldesign. Kanske är det DU och DIN bullidé som vinner i år!

Det du behöver göra är att baka, fota och skicka in fotot till Hembakningsrådet (adress nedan). Vi vill ha ditt bidrag senast 30 september. Lägg gärna lite extra krut på fotograferingen – det är det enda som juryn har att värdera.
Skicka också med en beskrivning hur du gjort.

Vinnarna presenteras söndagen den 4 oktober på Kulturen i Lund – där vi (precis som förra året) firar Kanelbullens dag. Och i Hembakningsrådets nyhetsbrev samt på www.hembakningsradet.se och www.kanelbullensdag.se.

Regler
1. Designa en kanelbulle.

2. Baka, fotografera, skriv ner hur du gjort och skicka in till Hembakningsrådet senast 30 september. Skriv namn, adress, mailadress och telefonnummer. Eller skriv lärarens och skolans namn, adress, mailadress och telefonnummer.

3. En jury (en lärare, en bagare och Hembakningsrådet) utser vinnarna och tillkännager resultatet söndagen den 4 oktober. Tävlingen har två kategorier: barn/ungdomar och vuxna.

Skicka till: info@hembakningsradet.se eller via post till Hembakningsrådet, Box 7040, 402 31 Göteborg.

Priser
1:a pris – fina och praktiska bakredskap (måttbägare, skål och pajform) från Pyrex.

2:a och 3:e pris – fiffiga redskap för roligare bakning (slev, sporre, slickepott…) från Gastromax

Diplom, värdecheckar på bakingredienser till alla pristagare

PLUS ett extra pris till den ROLIGASTE bullen, den som får oss att SKRATTA! Priset är en lite fin handgjord kanelstångsrivare från brittiska cinnamonhill.com.

Pristagarna kommer att presenteras den 4 oktober, Kanelbullens dag på Kulturen i Lund. Där har vi samtidigt en dropin-tävling dit man får komma direkt, live, med sina nybakade bullar i ny design. Bidragen lämnas in kl 12–13.30. Mellan klockan 14 och 15 talar vi om kanelbullar, traditioner och fika. Läs mera här …. www.kulturen.com, på  www.hembakningsradet.se samt på kanelbullensdag.se.

Här syns några av priserna –

priser 7316830653211_13033

 

25560_bbc68e93ee2d63953b9fa38eaca0be6aside-13-foto-07BOSCH-Elvisp-MFQ40302---Blå

Print Friendly, PDF & Email
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − nio =